Rutco.se - Rut & kompani - Start

Rutco.se - Rut & kompani - Start

Välkommen! / Welcome!

Häng med på vår livs resa, i ett å ett halvt år - från Gävle, Sverige till Medelhavet! Med Rut, vår katamaran. Vi kommer att finnas här. Kanske gör ni det med...? Alla får och kan skriva kommentarer på våra inlägg - så gör det! Vi blir så glada då!

Follow us for the trip of a lifetime, for a year and a half - from Gävle, Sweden to the Mediterranean! In Rut, our catamaran. We'll be here! Maybe you will to...? Everybody can write comments on our posts - so please do! Make us happy!

Portugal och Spanien

6. Södra SpanienSkapad av Eva Börjesson sön, oktober 02, 2011 12:51

Jeanette kommer till Lagos

Roligt att Jeanette kommer ned till mig i Portugal redan, vi blev kvar i turistorten LAGOS en vecka. Familjen Gustavsson välkomnade henne med räkor, vitt bröd och Champania som kändes jättetrevligt för oss båda. Resan ned som hon gjorde ensam gick bra så nu känns det skönt. Vi passade på att bada på den fina playan som jag har gått några kilometer efter under veckan, jag älskar att gå efter stranden och höra vågorna slå, de är bra för själen de. Vi hann också med att gå i den gamla delen av Lagos som hade verkligen smala mysiga gränder och en massa försäljning av smycken,kläder och allt som lockar turister. En butik gillade jag som hade kläder och smycken mm, de valvade trånga rummen tog liksom aldrig slut. Vi avslutade att sitta och "babbla" på en trevlig italiensk restaurang och hann också käka en god pizza.

Sedan bar det av till staden FARO ca 37distans där vi svajade, då det kallades Portugals Caribien, men som var överreklamerat. Vi badade och grillade på kvällen och träffade svenskar som vi träffat tidigare, deras färd går nu vidare till Brasilien.

Vår färd gick till SPANIEN och ISLA CHRISTINA 35 distan bort. Ofta ingen vind när vi åker så då passar vi på att stanna och bada i Atlantens numera superklara vatten ca 30 grader varmt precis som i luften. Vinden kan komma på em och har vi tur kommer den från rätt håll också så de funkar med segling. Hamnen denna gång var liten och mysig men dom kunde ta betalt då vi lyckades komma på den dyra bryggan som dom tydligen ville lägga catamaraner. Anders lyckades ändå pruta ned till 42€ från 660. Personalen var jättetrevliga och humoristiska på restaurangen som fanns i närheten, av någon anledning så förstod vi varandra trots de pratade spanska.

MAZAGON var också ett mysigt ställe med mest spanjorer vi hade det varmt och skönt som vanligt numera så det är bara att njuta. Jeanette och jag gick till stranden och sen käkade vi vid hamnen där engelska inte alls existerade, vi satt i bara linne och kjol på kvällen :) Dagen efter handlade Anders och jag där dom bl.a hade frukt och grönsaks handel manuellt i supermarketen och blev där också erbjuden skjuts av en vänlig kvinna som tyckte synd om oss med vår stora tunga rygga, kvinnan släppte av oss precis vid bryggan. Kanske nåt för oss svenskar att ta till oss.

CHIPIONA 30 distans vidare på vår färd som vanligt består av våra havsbad numera där vi ser fler meter ner men kanske man inte vill se allt och absolut inte höra do do do do ja ni vet ljudet från hajenfilmen.

Hamnen vi kom till är ganska luftig så Jeanette kan bada från båten medan jag och Birigtta bloggar. Faciliteterna är hur fina som helst här nere, stort och luftigt. Dagen efter gick jag med Petter och det är lite mysigt när folk ropar, pratar och skrattar med varandra från ca 50 meters avstånd. De flesta hälsar på oss också när vi möts, "ola"

PUERTO SHERRY ett ställe med sandstrand som vanligt och en mysig strandgata med restauranger, det är lugnt med båtar här också, säsongen börjar att trappas ned trots den härliga värmen i luften och vattnet. Receptionen där vi klarerar in var en väl underhållen fyr, och piren hade fin grafitti målning efter hela vägen en fräch marina med Benetau butiker. Vi tar en promenad och jag och Jeanette hamnar vi stranden där vi också tar nåt att dricka i 19. tiden men vi håller ut till 21.00 när kocken kommer. Blåste lite och Jeanette och jag hade bara tunna kläder på, men kyparen lånar ut sin tröja att hänga över axeln, va sägs om den servicen?

BARBATE en större stad 40 distans bort, där Jeanette och jag går upp och handlar i en stor supermarket, vägen dit var skräpig och husen slitna. Men vid stranden är det frächt som också husen. På kvällen äter vi alla tillsammans och träffar fyra roliga finnar som meddelar oss att det ska bli blåsigt i övermorgon, så då är det nog bäst att vi planerar att åka i morgon. Dagen efter blåser det 8 sm snett i näbben så vi stannar och vädret lugnade ned sig mot lunchen. Åker istället dagen efter då det är helt vindstilla, vi kommer till TARIFA då vinden brakar ut till ca 10-12sm i ostlig, det ligger i sundet mot Gibraltar och vi ser över till Afrika. Vi svajar här i väntan på mindre vind, när vi vaknar blåser det ca 16-17sm :( . Vi blir kvar här i 2 nätter, Tarifa är känt för att det ofta är mycket blåsigt vilket man kan förstå när det ligger i det smala sundet.

Vi hörs mina vänner

Eva

  • Kommentarer(1)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av marianne sön, oktober 02, 2011 21:14

Ja, där kom en uppdatering av er resa. Härligt! Hälsa alla. Kram.