Rutco.se - Rut & kompani - Start

Rutco.se - Rut & kompani - Start

Välkommen! / Welcome!

Häng med på vår livs resa, i ett å ett halvt år - från Gävle, Sverige till Medelhavet! Med Rut, vår katamaran. Vi kommer att finnas här. Kanske gör ni det med...? Alla får och kan skriva kommentarer på våra inlägg - så gör det! Vi blir så glada då!

Follow us for the trip of a lifetime, for a year and a half - from Gävle, Sweden to the Mediterranean! In Rut, our catamaran. We'll be here! Maybe you will to...? Everybody can write comments on our posts - so please do! Make us happy!

Frisiska öarna 60-års fest

3. Holland - Belgien & kanalerSkapad av Eva Börjesson fre, juli 15, 2011 09:56

Hej på Er 2011-07-09

Vi har nu seglat till Nordeny ca 65 distans och måste åka för motor halva sträckan, Nordsjön visar sig från sin fina sida. Vi lämnar Elbe och kanalåka för tillfället. Det känns lite spännande att komma ut på lite större hav än vad vi är vana med. Nordeny hör till Tyska ost Frisiska öarna som har sandstränder efter hela dess avlånga nord sida. Såg att det var många surfing uthyrare så det kan ju betyda att det kan bli krabb brytsjö vid landet. Vi fick lite problem med att angöra båten vid en kaj som var svår att hoppa i land på, och det slutade med att vi flyttade båten och låg utanför en annan båt med trevliga Tyskar. Det går bra att klättra över andras båtar för att komma i land när dom är tillmötesgående.

Göran fyllde 60 år dagen efter så vi låg kvar på samma ställe, och jag har förberett mig under resans gång med att skriva en dikt till min man och en text till "Jag ringer på fredag". Vi började med att festa om med en god jordgubbstårta som vi käkade upp på 5 personer. Sedan bjöd jag på wisky som Jimmy gav mig vid avresan, och resten ska sparas efter Biscaya överfarten :). Jag läste upp min dikt som berörde Göran så känslorna och tårarna kom fram för både honom och mig. När vi återhämtat oss skickade vi ut födelsedagsbarnet och vi övriga tränade på sången. Oj vad vi sen sjöng för hela gästhamnen :) och vi avslutade med en tre rätters på restaurangen i soligt väder.

Dagen efter bar det av till Lauwersoog som tillhör Hollands fastland, ca 50 distans. Här seglande av Susanne och mig med fint satta segel och bra fart, karlarna fixade käk. Vinden räckte inte heller till här utan vi fick starta järngenuan. Vi kom fram sent och middagen serverades ca 22.00 som nu inte är någon ovanlighet på vår resa.

Då Nordsjön visade sin fina sida även dagen efter så bestämde vi oss att gå till Vlieland som hör till Holländska Frisiska öarna. Alla dessa öar så har de kilometer långa sandstränder mot norr och helt underbara att vandra efter.

Vi hade varmt och soligt och tyvärr vindstilla, men Susanne, Anders och jag passade på att ta ett dopp i Nordsjön från båten i det 21 gradiga havet, resten av besättningen var badkrukor.

Roligt att avsluta denna gång med att vi hade en rolig segling idag med slör på ca 15 sekundmeter med endast förseglet till Harlingen. Tyvärr avslut på dagen med regn, vind och kyla.

Vi hörs och Kram på Er alla

Eva

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.