Rutco.se - Rut & kompani - Start

Rutco.se - Rut & kompani - Start

Välkommen! / Welcome!

Häng med på vår livs resa, i ett å ett halvt år - från Gävle, Sverige till Medelhavet! Med Rut, vår katamaran. Vi kommer att finnas här. Kanske gör ni det med...? Alla får och kan skriva kommentarer på våra inlägg - så gör det! Vi blir så glada då!

Follow us for the trip of a lifetime, for a year and a half - from Gävle, Sweden to the Mediterranean! In Rut, our catamaran. We'll be here! Maybe you will to...? Everybody can write comments on our posts - so please do! Make us happy!

Kristianopel - Bornholm

1. Sverige/SwedenSkapad av Eva Börjesson mån, juni 27, 2011 17:17

Hej igen
Ja sist jag skrev så var vi i Kalmar, jag och Birgitta hade diktat ihop en sång till Susanne så det blev egen text till "Säg inte nej säg kanske kanske" och Anders tog fram gitarren så det blev en godkänd låt enl Anders i alla fall :)) Dagen efter bar det av till Kristianopel, med relativt friska segelvindar och grov sjö, vädret som tidigare med moln och ömsom regn och kallt. Vår nya destination var hur mysig som helst, med midsommar musik vid vår framkomst och Kaj och Birgitta som hälsade oss välkomna.
Den försenade lunchen blev sill med nubbe och många nubbevisor, samt jordgubbar och grädde. Vi gick runt och tittade på den fina bygden och kyrkan som var i Gotländsk stil. På kvällen gick Göran och jag på promenad och upptäckte att det var dans där, gick snabbt ned till båten och riggade om och informerade övrig bestättning om den glada nyheten. Jättebra 60-tals musik, så det blev ett jätteroligt pass på dryga 2 timmar. Duschen var ledig 01.30 ;)
Midsommardagen bar det av till Utklippan med rejäl sjö och ungefär samma väder som tidigare, alltså långkallsongväder.Kaj och Birgitta tog emot oss igen, trevligt med bekanta på bryggan som väntar :). Vacker karg natur med blommor i alla möjliga färger på denna ö som ligger mitt ute i havet vid Hanöbukten.
Vi är ivriga att komma vidare så dagen efter är det avfärd igen, och kors i taket när vi slår upp våra ljusbå så är himlen helt klarblå, underbart. Käkar vår gröt frukost med ägg och drar iväg. Vindarna är helt perfekta och vågorna snälla trots 8 sekundmeter, absolut den bästa seglingsdagen. Att korsa Hanöbukten var inga problem denna gång med ca 60 distans till Bornholm och Nexö. Solen sken fortfarande vid vår framkomst så det var bara att fortsätta och njuta. Vaknade i morse och den gula fortsatte att lysa på Ruts solhungriga besättning. Idag har jag faktiskt legat ute på däck och bara haft det bra i solen. Susanne kom hem med god nyrökt fisk och pate´ och räkor m.m efter sin promenad. Jaa vad säger ni, den lunchen duger väl, eller hur?
Nu ska jag gå in på internet banken och betala räkningar, så man kommer inte ifrån vardagen trots att vi gör ett tappert försök ;)
Ha de gott nu mina kära barn och alla andra jag känner :)
Kram Kram Eva  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.