Rutco.se - Rut & kompani - Start

Rutco.se - Rut & kompani - Start

Välkommen! / Welcome!

Häng med på vår livs resa, i ett å ett halvt år - från Gävle, Sverige till Medelhavet! Med Rut, vår katamaran. Vi kommer att finnas här. Kanske gör ni det med...? Alla får och kan skriva kommentarer på våra inlägg - så gör det! Vi blir så glada då!

Follow us for the trip of a lifetime, for a year and a half - from Gävle, Sweden to the Mediterranean! In Rut, our catamaran. We'll be here! Maybe you will to...? Everybody can write comments on our posts - so please do! Make us happy!

Cherbourg mm

4. FrankrikeSkapad av Eva Börjesson tor, september 01, 2011 17:44

Hej på Er igen 2011-09-01

Ja nu var det länge sedan jag skrev, vi har seglat och gått för motor tyvärr mestadels då vindarna hela tiden ligger mot. Det är betydligt mer distans än man kan tänka sig att frakta sig till Medelhavet vi har gjort många distans men har fortfarande en del kvar innan vi svänger vänster förbi Algarve kusten så att säga. CHERBOURG är som också en mysig gammal stad med fina byggnader och mysiga gränder. Träffade förresten den trevlige Tysken som seglar Fortissimo i tvättstugan, vi stannar på samma marinor tydligen. Han tyckte vi kunde träffas och prata lite Fortissimo då vi också haft en sådan, och det lät ju trevligt. Hoppsan kom av mig i skrivande då det kom en dansk och pratade, men jag hade något svårt att höra vad han sa men pratade gjorde vi oh trevligt var det. Nästa ställe var 100 distans bort i mot och med strömmar. När strömmarna visar sin kraft blev havet plötsligt fylld med brytvågor på vissa ställen och en väldig krabb sjö, det kändes bra att vi inväntat bra väder innan vi stack. Detta uppstod i vattnen före innan vi passerade Aurdeny Gurnsey och Jersey de Engelska öarna som vi gärna angjort men kunde inte på grund av att vi har hund med oss och det är inte så populärt i England.

TREQUIR var ju också så himla mysigt ställe, nu börjar jag känna mig tjatig. Här fick jag lära mig koka hummer av en båtgranne, han hade köpt den levande i affären och sedan skar han den i bitar när jag såg på, kanske inte riktigt min melodi, men gott såg det ut när det var färdigt efter kokning i tryckkokaren. Han erbjöd sig att skjutsa mig till affären så jag slapp gå så det köpte jag och kunde passa på att handla allt med vikt i sig. Här blåste vi också inne en extra dag tillsammans med norrmannen med den danska frun. Nästa ställe 75 distans i mot och medströmmar.

LABERWRACHT kom vi till sen med sin oskyddadade betongbrygga som blev så högt ned att jag inte ville släppa muren på andra sidan. Inte lätt för alla barnfamiljer men jag var nog mer orolig än vad dom var. Vi såg förresten en hajfena när vi seglade ute på havet i diset, en stor mörk fena som körde ganska fort och höll sig uppe vid ytan med sin fena. Vilken tur att det inte var nå badväder. Nästa ställe bara 42 distans skönt hade bara medström dit, tack vare Susannes planering efter "bibeln".

BREST dit Göran ska ta sig och mönstra på, kul. Färden hit var jättefin med sol och fin natur som var kuperad med sin grönska. Väl framme väntade solen och värmen och Göran skönt att få lite sällskap från min egen familj. En natt låg vi över i väntan på at gå över Biscaya bukten. Göran och jag handlade upp oss till överfarten men var inte lätt att hitta en öppen butik då det var en storhelg i Frankrike så allt var stängt på måndagen. Gjorde ett försök att fråga ett par på stan om nåt var öppet, de var bra på engelska men efter en stund sa han åt sin hund "nu får de va bra" sen blev det svenska :) inte så vanligt att träffa nån svensk i Brest kanske. Hur som haver så handlade vi i en saluhall som var öppen, dyrt blev det men gott.

På måndag kväll stack vi tillsammans med norrmannen, fint väder men tyvärr ingen vind. Men det viktiga är att vi tar oss över bkten utan hårda kulingvindar och dedt gjorde vi. Till råga på allt hade vi sällskap av delfiner som lekte runt båten i omgångar och även valar som sprutade kaskader med vatten och de var så nära att jag var tvungen att sänka farten på båten för att inte störa dom. Vi turades om att köra i två timmars pass under 21/2 dygn det funkade hur bra som helst.

Eva :)

  • Kommentarer(0)//www.rutco.se/#post94