Rutco.se - Rut & kompani - Start

Rutco.se - Rut & kompani - Start

Välkommen! / Welcome!

Häng med på vår livs resa, i ett å ett halvt år - från Gävle, Sverige till Medelhavet! Med Rut, vår katamaran. Vi kommer att finnas här. Kanske gör ni det med...? Alla får och kan skriva kommentarer på våra inlägg - så gör det! Vi blir så glada då!

Follow us for the trip of a lifetime, for a year and a half - from Gävle, Sweden to the Mediterranean! In Rut, our catamaran. We'll be here! Maybe you will to...? Everybody can write comments on our posts - so please do! Make us happy!

Frankrike nästa

4. FrankrikeSkapad av Eva Börjesson sön, augusti 07, 2011 12:33

Hej igen 2011-08-06

Då var det dags för FRANKRIKE för första gången, staden BOULOGNE med ca 8 meter tidvatten. Mysigt att komma till en fransk stad som inte har perfekt skötta grönområden och har hus som är lite "skamfilade", precis som de ska va med lite gråvita stenväggar som spruckit och med en fransk balkong och lite tvätt som hänger ute. Jag och min polare Petter gick genast upp på stan och där hittade jag färska och rökta räkor och då måste man ju också köpa en baguette från bageri, mums.

DIEPPE var vår nästa anhalt som hade en infart med vita klippor, kalksten kan tänkas, grönt vatten och en vacker kyrka uppe på höjden och solen värmde så där som den ska göra och fiskmåsarna skrek ja precis en bild som jag hade sett fram emot :) . Vi hamnade mitt i stan och det var bara att sitta och beskåda de gamla fina byggnaderna och några kyrkor så klart och alla båtar som kommer in från olika länder. En Fortissimo båt har följt oss sedan Kiel kanalen, verkar vara en bra båt då killen är ute på sin långfärdsresa.

Anders och Susanne kom hem med jättestora räkor och gott bröd så vi satt ute på däck i solen och mumsade, Birgitta och jag hade hunnit med poker spel före och hon hade så klart nybörjartur.

Det är en fröjd att gå och kolla i de små charkbutikerna och alla läckra bakverk. En Cafe Noire och man får ett snapsglas fyllt med vatten till. På kvällen var vi tillsammans och käkade Musslor och Ostron i stora mängder, gott. Vi gick hem från restaurangen i 23.00 tiden då var tidvattnet lågt hade sjunkit ca 9 meter och landgången stod i ca 45 grader knappt och var ca 30 meter lång, den var så brant att jag fick handsvett när jag gick på den. På morgonen när vi stack kl 04.30 var det högvatten och vi utnyttjade medströmmarna på vår färd ca 50 distans söderut, och landgången var då så gott som vågrät, skönt när jag skulle ta en snabbrunda med Petter på morgonkvisten.

LE HAVRE blev det planerade målet som har Europas största fartygs hamn, men i småbåtshamnen var det lugnt i jämförelse med Dieppe. Har varit trött idag då vi gick upp så tidigt i morse pga att vi vill utnyttja tidvattnet. Jag orkade i alla fall gå upp på stan med min kompis, vi gick in i kyrkan som byggdes från 1951 - 1957 den såg väldigt tråkig ut i sin betongskrud men såg riktigt trevlig ut invändigt, kan tänkas att jag blir religös på den här resan. Hela den här staden bombades ned under kriget och har nu lite tråkiga sterila betonghus som bygts upp, men det är intressant att se skillnaden på städerna.

Jag har träffat väldigt mycket trevliga glada hjälpsamma människor i alla länder, Holland och Tyskland hejade de flesta och stannade gärna och fråga om Petters ålder och dyl. I morgon ska vi upp tidigt igen så därför blir det natti natti.

Efter 71 distans i medströmmar som gav oss 9knops fart har vi kommit fram till CHERBOURG, förutom sista två timmarna hade vi motströmmar som gav oss ca 2-3knop. Fin hamn med jättetrevlig hamnpersonal, gratis internet - yes. Blir nog inblåsta här i ca två dagar enl prognos, känns skönt idag att ta det lugnt. Birgitta har längtat efter att blogga. Ser sedan fram emot att träffa Göran igen om ca en vecka i Brest där han mönstrar på om allt går efter planerna.

Vi hörs Eva.

  • Kommentarer(2)//www.rutco.se/#post83