Rutco.se - Rut & kompani - Start

Rutco.se - Rut & kompani - Start

Välkommen! / Welcome!

Häng med på vår livs resa, i ett å ett halvt år - från Gävle, Sverige till Medelhavet! Med Rut, vår katamaran. Vi kommer att finnas här. Kanske gör ni det med...? Alla får och kan skriva kommentarer på våra inlägg - så gör det! Vi blir så glada då!

Follow us for the trip of a lifetime, for a year and a half - from Gävle, Sweden to the Mediterranean! In Rut, our catamaran. We'll be here! Maybe you will to...? Everybody can write comments on our posts - so please do! Make us happy!

På G igen

3. Holland - Belgien & kanalerSkapad av Eva Börjesson sön, augusti 07, 2011 12:24

Hej igen 2011-08-03

Vi är på G igen, det har gått nästan 14 dagar på landbacken, tur att KEMPERS MARINA var så trevliga och tillmötesgående. Jag har varit hem en sväng under tiden vi låg på landbacken, det blev inte precis planerat Göran flög hem på lördagen och sedan jag på tisdagen det blev ett hastigt beslut och det kändes jätteskönt att komma hem för speciellt en del familjära anledningar, det blev i alla fall 4 dagar.

Vi hade ju lite kanal åka kvar, så vi passerade först WILLHEMSDORP med sin stiliga visslande hamnkapten som fixade öl och toast åt oss det var bara att kliva ur båten och in på den välskötta puben med färska färggranna blommor på bordet. Dagen efter var det dags för MIDDELBURG, den gamla fina staden med hus från 1600-1700 talet och flertalet vackra kyrkor. Ett ämne för förebyggande friskvård var att många hade en cigg i munnen och fimparna avlöste varandra på trottoarerna. Jag är ingen expert på blommor men att Hortensian är Hollands vanligaste blommande buske, det har jag konstaterat.

Sen var det dags för BELGIENS OOSTENDE som var en stad med puls i, fint och välordnat och sist men inte minst så hade dom över den breda långa gågatan vart hundrade meter reklam om Mamma Mias musical av Björn och Benny, alltid roligt att se. Angöringen skulle först ske vid en fast brygga men det kom vänliga människor och informerade om tidvattnet så vi angjorde vid två andra båtar istället som följer med vattnet så att säga, det vore ju synd om vi blivit hängande i tampar under natten.

Vi hörs Eva

  • Kommentarer(0)//www.rutco.se/#post81