Rutco.se - Rut & kompani - Start

Rutco.se - Rut & kompani - Start

Välkommen! / Welcome!

Häng med på vår livs resa, i ett å ett halvt år - från Gävle, Sverige till Medelhavet! Med Rut, vår katamaran. Vi kommer att finnas här. Kanske gör ni det med...? Alla får och kan skriva kommentarer på våra inlägg - så gör det! Vi blir så glada då!

Follow us for the trip of a lifetime, for a year and a half - from Gävle, Sweden to the Mediterranean! In Rut, our catamaran. We'll be here! Maybe you will to...? Everybody can write comments on our posts - so please do! Make us happy!

Birgitta på Vlieland

3. Holland - Belgien & kanalerSkapad av Birgitta Gustafsson fre, juli 15, 2011 10:14

HOLLAND VLIELAND 2011-07-12

Idag har jag gått efter stranden och plockat snäckor på havsbotten vilket är möjligt vid lågvatten. Vi gick från Vlieland idag och var omringad av stora skutor och fiskebåtar som kämpar med att få upp trålen ur havet. Hoppas han får fisk, som han jobbar.

Nu drar vi vidare till kanalen den stående mastrutten, få se var vi stannar idag. JÄVLAR vad det blåser men Rutan sköter sig och Petter sitter och gungar som den värsta sjöbusen. Vi blir nu omkörd av en lastbåt, en stor stor JÄVEL med Holländsk flagg. Här får prickarna se ut hur som helst, passerade just en som såg ut som en sjunken surfbrädas segel stickande upp ur vattnet. Stackars surfare undrar var han var. (sjuk humor)!!!!!!!!

Nu står vid en sluss bland olika varianter av båtar stora och små. Det är skitäckligt och gammalt, få se vad som händer. När man tittar ut ser det ut som vi är vid ett koncentrationsläger. Vi är nu omringade av hus och gator med full trafik vi är ute igen i det fria, phu. Vi kom till en trafikerad gata mitt i stan vid en jättestor marina. Nu är det bäst att knipa för nu börjar dom kommendera på kommandobryggan.

Sedan blev det Evas Formidabla käk, med PiriPiri mat med KLÖS, med en tändsticka vid truten hade det slagit eld men det var jättegott. (Eva sitter bredvid nu och tjuvläser). Nu blir det disktorkning för här finns det inga maskiner, annars är det gubbarna som fixar det.

Dom har en diskussion med någon från hamnen om rutten och betalning, han verkade vara en kille med humor. Han berättar att vart 20 de år är kanalerna frusna och används som skridskobana. I Holland åker dom skridskor på kanaler tänk på Art Schänk.

Hälsningar Birgitta med polare på RUT.

  • Kommentarer(0)//www.rutco.se/#post61