Rutco.se - Rut & kompani - Start

Rutco.se - Rut & kompani - Start

Välkommen! / Welcome!

Häng med på vår livs resa, i ett å ett halvt år - från Gävle, Sverige till Medelhavet! Med Rut, vår katamaran. Vi kommer att finnas här. Kanske gör ni det med...? Alla får och kan skriva kommentarer på våra inlägg - så gör det! Vi blir så glada då!

Follow us for the trip of a lifetime, for a year and a half - from Gävle, Sweden to the Mediterranean! In Rut, our catamaran. We'll be here! Maybe you will to...? Everybody can write comments on our posts - so please do! Make us happy!

Dalarö

1. Sverige/SwedenSkapad av Eva Börjesson tor, juni 23, 2011 14:44
Har nu kommit till Dalarö för att hälsa på Gustavssons släkting. Göran och jag går upp och käkar samt handlar en helt underbar basilika som luktar så mycket mer än den man köper på affären. Maten är ekologisk som vi beställer och jättegod, jag tog en medelhavspaj som var helt perfekt. Det känns roligt och stimulerande att dela på sig ibland och göra lite olika saker. För närvarande sitter jag ensam i båten och lyssnar på musik, kopplar av och skriver. I morgon är det Muskö och ett båtlyft som måste göras. Kanske inte vad vi tänkt oss men nu är det så p.g.a försenad propeller och botten färg leverans. Sedan blir det sjösättning på måndag och då får vi hoppas att det blir medförliga vindar så vi kommer söderut och snart får känna på nytt vatten.
Det är inte så lätt att få tag i trådlöst internet för att prata på skype, så Runo, det kommer nog att dröja ett tag innan jag kommer in och kan prata. Jag skickar sms till barna nästan varje kväll så du får väl ringa dom och höra hur långt vi kommit.
Vindarna har varit relativt bra, men väldigt varierande från olika håll. Fördelen är att det bara är att rulla in och ut förseglen och bara släppa ned storen i en stor säck, så det är en ganska enkel lösning. Katamaranen är lättseglad och sjuder lätt iväg, kommer snabbt upp i fart, och kryssbogar gillar vi inte alls. Komforten ombord är god med lyx som varmvatten och dusch och ganska mycket yta att röra oss på om vi jämför med en enskrovsbåt, och så har vi en hel del med elektronik ombord, då vi har två data freek ombord, vilken tur för oss .
Fiskat har vi gjort, efter att först köpt trolling grejer av Görans bror, har haft dessa spön ute efter båten men inget napp. Jag tror vi ska lämna tillbaka dessa på reklamation, när ingen lax vill fastna. Det verkade ju vara så enkelt och vi skulle möta hur många laxar som helst på det öppna havet, enl proffsfiskarna. Hm, lika bra att acceptera att man inte är proffs på allt.
Kram och vi hörs

  • Kommentarer(0)//www.rutco.se/#post27